NYHETSBREV SEPTEMBER 2023

Kära medlemmar,

Här är den senaste uppdateringen från styrelsen sedan den 2 september:

  1. Hemsidan: Vår nya och uppdaterade hemsida är live! Vi ber er uppdatera till följande domännamn; https://www.yourvismawebsite.com/nordkap-ekbackens-samfforening  Den långa domännamn kommer att ersättas av nesf.se inom en snar framtid enl. våra leverantörer.
  2. Döda träd på föreningens mark: Vi vill påminna om att döda träd på föreningens mark inte får tas bort av privatpersoner. Endast godkända företag anlitade av föreningen har rätt att utföra detta arbete. Vi kommer också att se till att information om detta publiceras på vår webbplats för tydlighet och för att undvika missförstånd. 
  3. Angående stöld av båtmotorer: Vi är medvetna om att problemet med stöld av båtmotorer oftast förekommer vid Norra hamnen. För att försvåra stöldförsök kommer vi att vidta åtgärder som slyröjning och installation av belysning. Vi överväger även att sätta upp kameraattrapper och skyltar för att avskräcka potentiella tjuvar.
  4. Vassröjning: En boende har föreslagit att vi utför vassröjning på föreningens område. Vi håller på att ta in offerter för detta arbete och återkommer med mer info.
  5. Avtalsförslag från Norrtälje Vatten och Avfall: Vi har mottagit ett avtalsförslag från Norrtälje Vatten och Avfall. Styrelsen arbetar aktivt med att undersöka och kontrollera eventuella konsekvenser för samfälligheten innan några beslut fattas.
  6. Vildsvinsjakt: Styrelsen har beslutat att ge uppdraget att hantera vildsvinsproblemet till Markus Thunholm. Han kommer att koordinera med jägare och ansöka om de nödvändiga tillstånden för att hantera situationen på ett säkert och effektivt sätt. Har du filmer eller gjort andra observationer? Vänligen maila dessa till Markus så att han kan göra en sån bra kartläggning som möjligt. markus.thunholm@gmail.com

Vi kommer att fortsätta hålla er informerade om utvecklingen av dessa ärenden och andra viktiga frågor som påverkar vår förening. Tack för ert engagemang och samarbete.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen Nordkap Ekbacken

2023-09-16 12:14