NYHETSBREV OKTOBER 2023

Kära medlemmar,

Hösten på Nordkap-Ekbacken har bjudit på mycket svamp och milda temperatur så här långt. Hoppas att ni har haft möjlighet att ge er ut i skogen vare sig det är för svamp- eller energipåfyllning. Här är den senaste uppdateringen från styrelsen:

  1. Elstöd
    Samfälligheten har ansökt om och beviljats elstöd av Skatteverket.
  2. Hamnar
    En brygga i Ekbackshamnen är instabil och kräver reparation. Kostnaderna för dessa reparationer kommer att medföra en extra utdebitering. En extra stämma för berörda fastigheter (14st) planeras in efter nyår.
  3. Digital Årsstämma
    Regeringen föreslår nu i en proposition att det ska bli möjligt för samfällighetsföreningar, ekonomiska föreningar och bostadsrättsföreningar att hålla digitala årsstämmor. Reglerna föreslås träda i kraft den 1 januari 2024. Vi följer utvecklingen i ärendet och får ta ställning till hur och om det blir möjligt för oss att erbjuda digitala årsstämmor framöver.
  4. Vatten
    - Underhåll av UV-filtret i pumphuset är genomförd. Pumpbyte kommer att ske under hösten.
    - Stort läckage på Björnberget upptäcktes 11/10 vilket ledde till att vi stängde av sommarvattnet. Ledningar kan ha skadats i samband med fibergrävning. Försök att lokalisera läckan gjordes under två dagar (grävning mm) utan att lyckas. Vi gör nya försök att lokalisera läckan innan vintern med hjälp av en firma som specialiserar sig att söka läckor genom akustiska hjälpmedel, s.k. marklyssnare.
    - Inventeringen av kranar på Björnberget är genomförd och rapport håller på att sammanställas för vidare åtgärder. Stort tack till Hans Bruske och Peter Kullring! Vi skulle gärna se motsvarande insats på Ekbacken. Är du digitalt bevandrad (framför allt i Excel), strukturerad och vill hjälpa till med inventeringen på Ekbacken? Tveka inte att höra av dig till styrelsen kontakt@nesf.se 
  5. Norrtälje vatten
    Styrelsen har gjort invändningar kring utformningen och omfattningen av avtalsförslaget, nu inväntar vi svar från ansvariga på Norrtälje Vatten.
  6. Året runt- vatten på Björnberget
    På årsstämman gavs styrelsen i uppdrag att undersöka möjligheter till året runt vatten på Björnberget. Pelle Lövstrand kommer att starta en förstudie kring detta. Uppdragsbeskrivningen kommer att fastställas under kommande månad.
  7. Grönområden
    Städdagarna har genomförts med stort deltagande av fastighetsägare. Tack till er alla som deltog inklusive grillentusiasten Karl-Erik Thunholm som såg till att alla blev mätta och glada efteråt.
  8. Skyddsjakt
    Vi inväntar polismyndighetens handläggning av anmälan om skyddsjakt.

 Nu går styrelsearbetet in i en lugnare period, vårt nästa planerade styrelsemöte är februari. Vill ni komma i kontakt med styrelsen? Tveka inte att höra av dig på kontakt@nesf.se

 Med vänliga hälsningar

Styrelsen Nordkap Ekbacken

2023-10-26 17:14